muziek aan/uit
ga een pagina terug

Alles is dansen
beleef het ritme en de betovering
live en fysiek
poëtisch of verhalend
klassiek of experimenteel
spectaculair of ingetogen
in de zaal of op locatie
overal en altijd

Lesaanbod

 

Beste Dansliefhebber,

Welkom op onze website!

Onze 15 jarige jubileum en afscheidsshow in 2015 in schouwburg De Nieuwe Doelen te Gorinchem is een onvergetelijk feest geweest! Ik ben erg dankbaar aan mijn leerlingen en alle betrokkenen in de afgelopen 15 jaar voor hun vertrouwen en dierbare aanwezigheid in mijn leven. Ze hebben mij in gelegenheid gesteld om mijn ervaring, kennis en creativiteit door te mogen geven. Wij hebben veel van elkaar geleerd, genoten en samen talloze mooie dansprojecten neergezet!
Vier jaar geleden zijn we verhuisd naar het eiland Goeree-Overflakkee. Wij zij blij om ook dit seizoen onze leerlingen uit deze regio weer te zien. Ook nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. 

Mocht u komen dansen bij ons dan wensen wij u een fijne en leerzame tijd toe! 

Alles is dansen en dans is ook een taal!

Dans is ook een taal, de taal van je lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 75 % van onze communicatie non-verbaal is. Dat betekent dat de indruk die we maken op anderen voor het allergrootste deel wordt bepaald door beweging, mimiek, houding en uitstraling.
Tijdens onze lessen komen de vele aspecten van ballet en dans aanbod zoals; muzikaliteit, improvisatie, expressie en het leren kennen van je lichamelijke mogelijkheden zoals je balans, lenigheid, kracht, doorzettingsvermogen en zeker ontspanning.
Het werken met kinderen vraagt om speciale aandacht zowel mentaal als fysiek. Wij stellen een persoonlijk contact zeer op prijs, bel gerust voor passend advies.

Klassiek ballet 

Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet! Uitstekend voor de technische ontwikkeling en de bewustwording van de lichaamshouding! Klassiek ballet vormt de basis voor vele hedendaagse dansvormen daarom gebruiken we in onze lessen  klassieke basis.

Reuterpret! Peuterballet voor ouder en kind

Peuterpret is speciaal gericht op de allerkleinsten. Jongetjes en meisjes van 2 tot 4 jaar zijn welkom bij onze peuterdans. Een peuter ontdekt bewegend, spelend en dansend de wereld om zich heen...
​De bewegingen zijn gebaseerd op de basale en de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen. Springen, rennen, dansen, zingen, rollen, kruipen, vallen, opstaan en weer doorgaan!
Fantasie, expressie, durf, creativiteit, concentratie en samenspel, zijn naast beweging, ruimte, emotie, ontdekking en bovenal dansplezier de begrippen die centraal staan.
Zowel de grove en fijne motoriek, als de creativiteit, taal en luistervaardigheid worden  ontwikkeld en zo draagt peuterballet dus werkelijk bij aan een gezonde lichamelijke en geestelijke conditie! De gehele les is samen met een ouder/ verzorger; dus papa/ mama/ verzorger dansen de gehele les mee met het kind. Zo is er ook wekelijks extra 'qualitytime' voor elkaar!
Kom sportief gekleed naar de les en zorg voor sport/gym schoenen die alleen voor binnen worden gebruikt. Neem een flesje water mee om te drinken.

Kinderballet

Wat een dansplezier! Kinderballet is er voor leerlingen van 4 tot 6 jaar oud. Met aansprekende thema’s, spelletjes, oefeningen, improvisatie en dansjes is het een gevarieerde, prikkelende les voor kleuters. Ook aan de hand van o.a. verhaaltjes leren de kleintjes dansen en samenwerken. Dit alles in de belevingswereld van het kind. Hun creativiteit en fantasie worden daardoor optimaal gestimuleerd. Spelenderwijs worden hun motoriek, evenwicht, lenigheid, fantasie, ritmische en muzikale ontwikkeling bevorderd.
De basisbeginselen van klassiek ballet, modern ballet en streetdance worden tevens in deze lessen al aangeleerd. Zij dansen op klassieke muziek, maar ook op pop- en wereldmuziek.

Jazzballet

De bewegingen en techniek van jazzballet volgen niet die van het klassieke ballet. Ze zijn ten opzichte van het oudere klassieke ballet duidelijk vrijer en gebaseerd op populaire muziek (jazz, rock, hiphop enz.). Jazzdans  maakt gebruik van verschillende dansvormen. Een van de elementen waardoor de jazzdans zich van andere dansvormen onderscheidt, is het gebruik van de isolatietechniek. Dat betekent dat een gedeelte van het lichaam zich onafhankelijk kan bewegen van de rest van het lichaam, bijvoorbeeld het hoofd, de schouder, of de wervelkolom, of in combinatie met weer andere delen van het lichaam die zich ook weer onafhankelijk bewegen. Onder de noemer jazzballet vallen heel veel stijlen, eigenlijk zou je kunnen zeggen dat elke choreograaf en danser een eigen stijl kan hebben.

Modern ballet

Modern ballet is een dans waarbij je je lichaam gebruikt als communicatiemiddel. Je wilt met je lichaam dus iets overbrengen op je publiek. Door modern te dansen kan je emoties en gevoelens uitbeelden door deze in je dans proberen te leggen door bewegingen.
Moderne dans ontstond toen mensen opzoek gingen naar andere manieren van dansen dan alleen het klassieke ballet. Moderne dans is dus ontstaan omdat mensen niet meer die strakke regels van het ballet wilden. Moderne dans is vrij en je kan er je eigen beweging in leggen. De moderne dans greep dus terug op primitieve principes; het lichaam dient als expressie en communicatiemiddel.
De vernieuwingen in het westerse ballet, de opkomst van de moderne dans en van de jazzdans zijn ontwikkelingen die voor een groot deel parallel liepen.

Streetdance

Streetdance is een dansstijl die in de jaren 80 op de straten van New York ontstaan en gevormd. Streetdance werd vervolgens in een snel tempo opgepakt door jongeren waardoor streetdance ongelofelijk populair geworden is. De dans wordt beoefend op muziek van hiphop en R&B. De dansers dragen vaak wijde kleding waardoor streetdancers makkelijk kunnen bewegen.
In de jaren 90 brak streetdance ook door in Europa. Vanaf dat moment was het niet meer weg te denken. Streetdance werd gebruik bij mode, videoclips, DJ’s, rappers, graffiti en diverse anderen . Ook werden er veel films uitgebracht waarbij streetdance de aandacht kreeg. Doordat er steeds nieuwe bewegingen worden bedacht, verveelt  streetdance nooit.

BBB/Aerobics

BBB staat voor Billen, Buik en Benen.
BBB/Aerobics is een vorm van doeltreffende lichamelijke oefeningen welke op muziek worden uitgevoerd. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en conditie worden hierbij getraind. De les begint met een leuke afwisselende choreografie van minimaal een half uur gevolgd door spierversterkende oefeningen.
​Kom sportief gekleed naar de les en zorg voor sport/gym schoenen die alleen voor binnen worden gebruikt. Neem een handdoek en een flesje water mee om te drinken.