muziek aan/uit
ga een pagina terug

Alles is dansen
beleef het ritme en de betovering
live en fysiek
poëtisch of verhalend
klassiek of experimenteel
spectaculair of ingetogen
in de zaal of op locatie
overal en altijd

Weblog

← Overzicht

Artikel uit Gorcunse Courant

Tien jaar ballet.

De leerlingen van 8 en 9 jaar zijn er echt helemaal klaar voor om mee te draaien in de grote seizoenfinale van Balletstudio Marina Bykova

GORINCHEM – Balletstudio Marina Bykova pakt zaterdag 29 mei uit met een energieke voorstelling in schouwburg De Nieuwe Doelen.
Circle of life is de titel en dat is een toepasselijke keuze voor het afgelopen decennium, zo stelt Marina Bykova, die de school tien jaar geleden overnam van Popke Engler uit Sleeuwijk en deze uitbreidde naar Gorinchem . ,,Dat was heel hard werken, maar ik ben ongelooflijk trots op het resultaat,’’ vertelt ze.
Bykova geeft tien groepen les, van 4-jarigen tot volwassenen. ,,Ik vind het leuk om nieuwe ontwikkelingen in de danswereld te volgen. Leerlingen krijgen dan de kans om hun persoonlijkheid naar voren te laten komen. Klassiek, streetdance, jazz, volksdans,’’ somt ze haar belangrijkste dansstijlen op.
De Russische choreografe sluit ieder dansjaar van haar studio af met een voorstelling in de Nieuwe Doelen. Zelf danst ze nog altijd een aantal solonummers. ,,Dansen is een schakel tussen lichaam en ziel. Als ik blij, boos of verdrietig ben, begin ik te dansen. Ik probeer dit gevoel over te brengen op mijn leerlingen. Het is prachtig als ze dansen op deze manier ervaren, maar het mag ook gewoon een leuke bezigheid zijn. Ik wil bovenal dat ze plezier hebben,’’ stelt ze. Ik ben erg dankbaar aan mijn vrijwilliger. Stefanie van Wendel de Joode ontwikkelt prachtige schmink. Richard Korteland bewerkt muziek. Antonette de Groot ontwikkeld kaartjes en programmaboekjes en veel moeders helpen deze dag achter de scherm.

Tien jaar ballet