muziek aan/uit
ga een pagina terug

Alles is dansen
beleef het ritme en de betovering
live en fysiek
poëtisch of verhalend
klassiek of experimenteel
spectaculair of ingetogen
in de zaal of op locatie
overal en altijd

Weblog

← Overzicht

Gezonde regioschool

Gezonde Levensstijl voor Kinderen op basisschool De Baanbreker

Gorinchem - 20/03/08
Op donderdagmiddag 20 maart vond de officiële aftrap plaats van het pilotproject Gezonde Levensstijl voor Kinderen op basisschool De Baanbreker in Gorinchem. Dit project is onderdeel van De Gezonde Regio, een initiatief van zorgaanbieders Rivas Zorggroep en De Grote Rivieren, huisartsen en Gezondheidsverzekeraar Trias/UVIT in de regio Gorinchem.

In het bijzijn van de kinderen en afgevaardigden van alle deelnemende partijen kreeg de aftrap een speciaal tintje. Nadat de directeur van de basisschool en de wethouder Bert Biemans een woordje tegen de genodigden hadden gesproken konden de aanwezigen kennis maken met het project en eventueel vragen stellen. Daarna ging men naar het schoolplein van de Baanbreker waar de Gorcumse danseres Marina Bykova, samen met de kinderen van groep 5 een prachtige dans uitvoerden.
Aan het einde van de dans kreeg directeur Kees van Willigen op zeer sierlijke wijze een bord aangereikt door de danseres met daarop de tekst; "Dit is een gezonde regioschool." Dit bord werd daarna op de muur van de school geschroefd, zodat bezoekers nu ook direct weten dat men op deze school aan de gezondheid van de kinderen denkt.