muziek aan/uit
ga een pagina terug

Alles is dansen
beleef het ritme en de betovering
live en fysiek
poëtisch of verhalend
klassiek of experimenteel
spectaculair of ingetogen
in de zaal of op locatie
overal en altijd

Weblog

← Overzicht

Marina ontwikkelde nieuwe lesmethode

 

Marina ontwikkelde nieuwe lesmethode

 

 

GORINCHEM – Alle donderdaglessen van Balletstudio Marina Bykova vinden sinds de kerstvakantie plaats in De Aanlegsteiger aan de Vissersdijk waar de balletschool tegenwoordig gevestigd is. Marina gaf een toelichting op de verhuizing en vertelde enthousiast over haar nieuwe lesmethode die op basisscholen kan worden uitgevoerd.

 

Door Ria Scholten

 

,,Omdat de Burg. Verschoorschool in Sleeuwijk een samenwerking met een andere grote instelling is aangegaan, konden we daar geen ruimte meer huren. In die plaats konden we helaas geen andere geschrikte accommodatie vinden”, legt Marina uit. “Omdat de helft van de leerlingen op donderdag uit Gorinchem komt zijn we verhuisd naar De Aanlegsteiger, waar we de beschikking hebben over een grote zaal met spiegels aan de wand. De balletbarre voor klassieke balletlessen is uiteraard meeverhuisd.”

,,Om het artistieke dansniveau van onze balletschool op een breder spectrum te brengen heb ik besloten om in de toekomst met meerdere professionele dansdocenten te gaan werken. Hiermee wil ik het leerproces afwisselender en expressiever door laten groeien. Inmiddels heb ik al een geschikte dansdocente aangetrokken voor de maandag. Zij is door de leerlingen zeer enthousiast ontvangen. Desi van Dam is 21 jaar en bijna afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten in Amsterdam. Ook heeft zij haar sporen als dansdocent reeds ruim verdiend. Desi heeft veel danservaring opgedaan in binnen- en buitenland. Gedurende het vervolg van dit seizoen zal zij de HipHop lessen op maandag gaan verzorgen. Ik blijf haar met raad en daad begeleiden en bijstaan. Op maandag 27, woensdag 29 en donderdag 30 januari organiseren we een Open Dag waarop iedereen kan meedoen aan lessen.”

Marina geniet ontzettend van het lesgeven en wil daar nog meer inhoud aan geven. Zo ontwikkelde zij een nieuwe lesmethode die op basisscholen kan worden toegepast. ,,Kinderen krijgen teveel prikkels en zijn nog niet in staat om die te filteren. Daarnaast leven zij in een wereld die enorm prestatiegericht is. Met mijn lessen wil ik hen een stukje tegenwicht bieden. Als eerste maak ik de kinderen bewust van de bewegingen die zij met hun lichaam kunnen maken. Daarna gaan zij op verschillende soorten ritme en muziek bewegen. Dat is echter niet het enige. Ook het ervaren van stilte en het geluid van de eigen stem komen aan bod. Al die factoren zorgen ervoor dat kinderen dichter bij zichzelf komen en helpen hen een meer proactief mens worden. Vaak reageren zij verrast en genieten zij van deze voor hen nieuwe ervaring. Daarnaast groeit hun zelfvertrouwen. Deze lessen zijn zeer geschikt voor de kinderen met concentratieproblemen, vermoeidheid of extreme uitbundigheid.”